WASSEN


WASSEN

Onze wasserij is uitgerust met 3 industriële wasmachines speciaal voor paardendekens. Deze wasmachines zijn voorzien van onze eigen ontworpen wasprogramma's zodat wij voor ieder soort deken een geschikt wasprogramma hebben.


"Ieder deken is voorzien van een waslabel. Wij wassen de deken dan ook keurig volgens wasvoorschrift. Ontbreekt het label? Dan zullen wij de deken niet warmer wassen dan 30 graden. Wij proppen de trommels niet vol, zo heeft de deken alle ruimte om echt goed schoon te spoelen. Tevens voegt de machine extra spoelbeurten toe wanneer hij merkt dat het spoelwater nog niet schoon is"


DROGEN

Na het wassen worden de dekens op speciale droogrekken aan de lucht gedroogd door middel van koude lucht circulatie. Bij ons gaan de dekens  absoluut niet in de droger. Zo wordt krimp 100% voorkomen en blijft het wasgoed heerlijk fris ruiken. Daarnaast veroorzaakt de wrijving in een droger extra slijtage aan de deken en dat kunnen we zo tevens voorkomen.

HOE LEVER JE HET WASGOED AAN?


- Ontdoe het wasgoed van eventueel aanwezig haar*

- Maak bilkoorden vast, houdt buik- en borstsluitingen los

- Verwijder eventuele kapotte karabijnhaken, deze kunnen jouw deken in de was beschadigen

- Losse hals aan de deken? Haal deze dan los van de deken

- Vliegendeken? Plak klittenband dicht, dit voorkomt schade aan de deken

- Vouw de deken netjes op en stop deze in een plastic (vuilnis)zak welke weggegooid mag worden

- Breng het wasgoed bij een van onze inzamelpunten en voorzie het daar van een compleet

ingevuld en goed leesbaar waslabel

- Wasgoed bij ons afleveren? Dan voorzien we het wasgoed ter plaatse van waslabels


*Alle wassingen zijn bij ons inclusief standaard ontharen, dit bij een gebruikelijke hoeveelheid aanwezig haar. De deken wordt na het wassen zo veel als mogelijk, haarvrij gemaakt. Wanneer het wasgoed veel haar bevat, moeten ook wij het wasgoed eerst ontharen alvorens het de wasmachine in kan, simpelweg omdat ook onze wasmachines verstopt kunnen raken. Dit houdt dus in dat we het wasgoed vóór het wassen moeten ontdoen van het aanwezige haar. Voor deze extra voorbehandeling zijn wij genoodzaakt € 8,95 in rekening te brengen. Dekens welke met een complete extra voering als vacht worden ingeleverd zullen wij helaas weigeren. 


HOE WASSEN WIJ?

Jouw paardendeken wordt bij ons met de grootst mogelijke zorg gewassen. Wij wassen 100% met milieuvriendelijke, niet schadelijke sulfaat vrije wasmiddelen.

Na het wassen wordt de deken aan de lucht gedroogd door middel van koude lucht circulatie. Zo wordt krimp voorkomen en blijft het wasgoed heerlijk fris ruiken. Het wasgoed wordt zoveel als mogelijk, haar-vrij gemaakt. Dit in hoeverre het materiaal dit toelaat, stoffen- en fleece voeringen zijn helaas niet 100% haar-vrij te krijgen.


Waterdichte dekens hebben de volgende eigenschappen; vuil/waterafstotend en ademend. Door deze dekens met een speciaal daarvoor ontworpen reinigingsmiddel te reinigen blijven deze eigenschappen behouden. Echter kunnen wij geen garantie bieden op de behandeling hiervan daar het gebruik, de kwaliteit én leeftijd van de deken een grote rol speelt. Een deken welke niet meer volledig waterdicht is, zal dit dus ook nooit meer worden. De waterdichtheid van de deken zit hem echt ín de stof zelf en is niet bepalend door een waterafstotende wasbeurt.

Laat uw paardendekens regelmatig reinigen om de kwaliteit van de dekens te behouden. Verwijder met regelmaat opgedroogde mest/zandplekken, deze kunnen de kwaliteit verzwakken waardoor de dekens eerder zouden kunnen scheuren en hun eigenschappen kunnen verliezen.

 Prints, applicaties en stras steentjes kunnen loslaten in de was, houdt hier rekening mee. 

Ongereinigde paardendekens zijn een broedplaats voor bacteriën en schimmels, welke huidirritaties en infecties kunnen veroorzaken. 

Was jouw paardendekens daarom op tijd!

Reclamaties kunnen binnen 8 dagen na ontvangst ingediend worden.


Help, mijn Bucas deken is niet meer waterdicht?!

Vooropgesteld, je hebt (als het goed is) de dekens bij ons, een Bucas specialist, laten wassen met ons Bucas wasprogramma dus je hoeft niet bang te zijn dat wij de deken verkeerd gewassen hebben. Onze wasprogramma's zijn al ruim 8 jaar ongewijzigd. Daar wij duizenden (Bucas) dekens op jaarbasis wassen heeft ons wasprogramma zichzelf gelukkig wel bewezen. Daarnaast een bijkomend voordeel, Bucas weet dat wij de dekens volgens wasvoorschrift wassen en staat dus ook 100% achter onze was wijze. Daarom was je bij ons mét behoudt van de fabrieksgarantie. Wij zijn dus een erkend Bucas was- en verkoopspecialist en staan vermeld op de Bucas Nederland website.

Ons Bucas wasprogramma is een programma welke de dekens op een milde wijze, met een maximale temperatuur van 30 graden, mét Bucas rug wash weer heerlijk schoon wast. Dit wasmiddel zorgt ervoor dat de waterdichtheid van de deken beschermd wordt én er nieuw water- en vuil afstotend laagje op de deken wordt aangebracht. 

Veel mensen denken dat de deken tijdens het wassen opnieuw waterdicht wordt gemaakt maar dit kan én bestaat niet. De waterdichtheid van een deken zit hem namelijk echt in de dekenstof zelf en niet in het wasmiddel. De waterdichtheid van een deken wordt namelijk verkregen door een rubberen laag welke aan de binnenzijde van de buitenstof is aangebracht. Dit geldt trouwens voor alle waterdichte dekens van alle merken, dus niet alleen voor Bucas dekens.

Een deken is een gebruiksvoorwerp en dus onderhevig aan slijtage. Je kunt je indenken dat het rubberen laagje door gebruik en invloeden van buitenaf zoals schommelende temperaturen, zonlicht etc. ervoor kunnen zorgen dat de deken naarmate hij ouder wordt, zijn waterdichtheid langzaamaan zal verliezen. Bij het ene deken gebeurt dit sneller dan bij het ander. Dit is gerelateerd aan de kwaliteit van de dekenstof. 

Hieronder de meest voorkomende factoren waardoor een paard 
nat onder zijn deken vandaan komt;


- Is jouw deken misschien ingeregend? Het kan zomaar zijn dat jouw deken niet lek is maar ingeregend is. Een deken kan zonder gebruik van een hals gaan inregenen rondom de hals. Bij een goede bui zullen zijn schouders aan de rand van de deken nat zijn. Maar, wanneer het uren achter elkaar door regent zoals afgelopen dagen dan kan de warme droge voering van jouw deken gaan werken als een vloeipapiertje, deze droge warme voering zuigt het water steeds dieper de deken in en hierdoor kan jouw paard over zijn hele lijf nat worden. 

- Heeft de deken schade aan de buitenzijde? Een deken kan op bijt en/of schuurschrammen op den duur ook gaan doorlekken. Maar zijn de plekken niet door een door kapot, hoe kan hij dan toch doorlekken? Wanneer er op een deken bijt en/of schuurschrammen zichtbaar zijn, is er niet alleen schade aan de buitenkant van de stof maar zal ook de binnenkant van de stof beschadigd zijn. Zoals eerder gezegd zit er aan de binnenkant van de buitenstof een rubberen laag, hierdoor verkrijgt jouw deken dus zijn waterdichte functie. Je ziet alleen bijt of schuurschrammen op de deken wanneer dit met flinke kracht is gebeurt, hierdoor is de rubberen laag aan de binnenkant ook beschadigd. Een deken zal dan niet direct bij een bui gaan doorlekken maar bij flinke en langdurige regenval kan de deken op deze plekken wel water gaan doorlaten omdat de rubberen laag op die plekken beschadigd is en niet meer het vermogen heeft de grote hoeveelheden water te blokken.

- Is jouw deken hiervoor elders gewassen? Helaas zijn er wasserijen welke de dekens eerst met een standaard wasmiddel wassen of op hoge temperaturen wassen, want dit zijn de goedkoopste manieren om de deken toch snel schoon te krijgen, en hiermee dus de waterdichte rubberen laag aantasten om de dekens vervolgens ná het wassen met een impregneer laag weer zogenaamd waterdicht te maken. Wij werken zo absoluut niet, het is belangrijk om deken al tijdens het wassen te beschermen en niet achteraf met een laagje iets aanbrengen wat er door gebruik en wassen weer af gaat. Dit kan dan dus ook gebeurt zijn wanneer de deken al eerder elders is gewassen. De waterdichtheid is aangetast door verkeerd wassen en later verdoezeld met een impregneer. Wij gaan dan vervolgens de deken wassen zoals het hoort en wassen daarmee de impregneer eraf, waardoor het lijkt alsof wij de deken verkeerd gewassen hebben maar het kwaad al tijdens een eerdere wasbeurt is geschiedt. 

- Is de deken wellicht wat ouder? Een deken is een gebruiksvoorwerp en heeft niet het eeuwige bestaan. Hoe lang gaat een deken dan mee? Dat is heel verschillend en kan door diverse factoren aanzienlijk beperkt of juist verlengd worden. Denk aan de kwaliteit van de deken, de mate van onderhoud, hoe vies is jouw paard en dus zijn deken? Deze factoren bepalen de uiteindelijke levensduur van de deken. Waar een basic waterdichte deken misschien 1 á 2 jaar mee zal gaan kan een kwalitatief goede deken bij regelmaat onderhoud tot wel 10 jaar mee gaan. 

- Is de deken erg vies geweest? Langdurig inwerken van mest- en vuilplekken kan de waterdichtheid van jouw deken kapot maken. Hoe kan dit dan? In mest zit van nature ammoniak. Hoe grover de vuilplekken op de deken en hoe langer deze op de deken aanwezig zijn hoe meer schade de ammoniak kan toebrengen. De rubberen laag aan de binnenkant van de buitenstof zorgt voor de waterdichtheid. Ammoniak bijt in de dekenstof en bereikt ook de rubberen laag waardoor deze rubberen laag gaat uitdrogen. Rubber wat uitdroogt krijgt allemaal minuscule haarscheurtjes, welke op het oog niet zichtbaar zijn, maar er wel voor zorgen dat de deken zijn waterdichte vermogen kwijt raakt. Laat jouw dekens bij intensief gebruik dan ook altijd tussentijds wassen. Dit is voor de zowel de hygiëne erg fijn maar tevens dus heel belangrijk voor de waterdichtheid van de deken. Heb je maar 1 deken en kun je niet afwisselen? Spuit dan geregeld met de waterslang de vuilplekken van de deken, zo beperk je enigszins het inwerken van de ammoniak. 

- Welke type deken heb je? Het ene deken is geschikt voor een enkele bui en het andere deken kan dagenlang regen verwerken zonder door te lekken. Vroeger werd dit op de dekentas bij aankoop vermeld, helaas is dit tegenwoordig nergens meer terug te vinden maar we kunnen je een klein beetje helpen door naar de dikte van de buitenstof (Denier) te kijken. Veelal is het hoe dikker de buitenstof, dus hoe hoger het aantal Denier hoe meer water de deken kan verwerken. Basic dekens zitten rond de 600 Denier en de betere dekens lopen al op tot 1600 Denier, gevold door Ballistic nylon en andere sterk geweven stoffen zoals Canvas. Een basic deken van 600 Denier is dus niet geschikt voor hele dagen regen. Ook zomerdekens met een waterdichte functie zijn slechts bedoelt voor een losse zomers bui en kunnen ook geen hele lange regenbuien blokken. Denk aan een vliegendekentje met waterdichte rug, een Summer of Autumn sheet met een dunne softshell rug of een Sunshower. 

Tevens is de garantieperiode van een waterdicht deken ook belangrijk. Hoelang zit er garantie op de deken? Het klinkt een beetje gek maar wanneer een producent van een waterdicht deken maar 1 jaar garantie op zijn product durft te geven kun je je afvragen welke kwaliteit er aan materialen er gebruikt is. Kennelijk is hij niet overtuigd van zijn product dat het meerdere seizoenen waterdicht blijft. Want dat is het, je kunt wel een jaar garantie geven op een waterdicht deken maar deze gebruik je veelal tussen oktober en april en dan verdwijnt hij vaak in een hoek. Dus eigenlijk zegt hij dat je waterdichte deken 1 seizoen waterdicht moet/kan zijn. Dat is waar hij voor staat. Gaat hij toch langer mee? Dan is dat een extraatje en dus geen gegeven.

Na het lezen van bovenstaande informatie kun je hopelijk begrijpen dat het onmogelijk is om garantie op onze wasbeurten te kunnen bieden met betrekking tot de waterdichtheid.

Is bovenstaand niet van toepassing op jouw deken dan kun je zoals eerder aangegeven gelukkig terugvallen op de fabrieksgarantie. De fabrieksgarantie loopt te allen tijde via de dealer waar de deken is aangekocht, niet omdat de producent of wij dit niet willen oppakken voor jou maar omdat dit nu eenmaal zo bij wet is geregeld. Daar wij inmiddels een begrip zijn in de hippische sector weten de betere ruitershops zowel on- als offline dat wij onze diensten op een eerlijke manier aanbieden, dat wij al jaar en dag samenwerken met Bucas en de dekens uitsluitend wassen zoals dat hoort dus deze kunnen jou niet afwimpelen door te zeggen dat de deken verkeerd gewassen is :) Uiteraard mogen ze ons ook altijd contacten, we zullen bevestigen dat jij de deken met het juiste wasprogramma hebt laten wassen.

WAT KLANTEN VAN ONZE WASSERVICE VINDEN

"Mijn dekens waren behoorlijk vies en er zat best nog wat haar in. Ook was 1 deken kapot. Heb nog nooit mijn dekens zo schoon terug gekregen, ze waren echt als nieuw!! Ook de reparatie is heel netjes gedaan!!"


- Larissa Kruger -

"Echt fantastisch schone dekens kreeg ik terug van Paardendekenwasserij Reeuwijk, ze waren als nieuw en ik ben super blij met de haal en brengservice. Een echte aanrader"


- Ciska Plekenpol -


"Duidelijke communicatie. Netjes op de afgesproken datum en tijd opgehaald en retour gebracht. Alle dekens keurig schoon en verpakt. Vakkundige reparatie en dit allemaal ook tegen een nette prijs. Top"


- Lisanne Meijer -

"De dekens zijn netjes opgehaald op de afgesproken tijd en ook weer netjes terug gebracht. De dekens zijn echt als nieuw, netjes per stuk verpakt in het plastic. Ik kan iedereen dit bedrijf aanbevelen!"


 - Angela Langenberg -

Share by: